Cirkel Reizen en Mambo Travel

Een verre reis naar Afrika met de kinderen, een rondreis door Zuidoost-Azië in je eentje of op wintersport met een groep? Met Cirkel.nl en Mambo.nl kan het allemaal. Infocaster mocht deze twee websites volledig vernieuwen. Van concept en design, tot development.

Wat hebben we gedaan?

  • Conceptfase

Dat betekent: eerst verdiepen in de klantreizen. Hoe verloopt een boekingsproces? In deze fase is het idee voor de vakantielounge bedacht: een plek waar je al je reizen en medereizigers kunt bijhouden en bekijken, waar je wijzigingen en aanvullingen kunt maken en bijvoorbeeld je reisgegevens kunt downloaden. Eén centrale plek waar alles over jouw vorige en toekomstige reizen verzameld is. Wel zo makkelijk.

  • Inhoud afgestemd op het tijdstip van de dag

Na de conceptfase zijn de wireframes en het design uitgewerkt. Een design met veel beeld, zoals een beeldvullende header die zich aanpast aan het moment van de dag. Een andere foto voor de ochtend, middag en avond.

  • Realtime synchronisatie met interne systemen

Daarna kwam de technische realisatie. De juiste beschikbaarheid van de reizen moet natuurlijk weergegeven worden en de reiziger moet wanneer eenmaal geboekt is, zijn eigen reisdetails kunnen inzien. Hiervoor hebben we met een API-koppeling gezorgd voor realtime synchronisatie met de boekingssystemen en CRM-systemen van Cirkel Reizen en Mambo Travel.

Om de Cirkel - en Mambo ;-) - rond te maken, is hierna de Search Engine Optimization aangepakt en geoptimaliseerd, door het aanmaken van aparte pagina's per land, regio, plaats en geboekte reis. 

Resultaten

Na de vernieuwing van beide websites is er een stijging in het aantal bezoeken van 10%, is het bouncepercentage verlaagd met 17% en besteden bezoekers gemiddeld 20% meer tijd op Cirkel.nl of Mambo.nl. En daar zijn we trots op!