Redesign Spannende Geschiedenis

Met een feestelijke opening in de Stevenskerk in Nijmegen ging in 2010 officeeel de levendige digitale omgeving over de geschiedenis van de omgeving Arnhem-Nijmegen live. De door historici geselecteerde locaties passen binnen de tijdslijnen Romeinen & Bataven, Middeleeuwen en Tweede Wereldoorlog (Liberation Route) en lokale toeristische partners.

Het Gelders Erfgoed en de regionale bureaus voor toerisme in Gelderland rollen tussen 2012 en 2014 het succesvolle concept uit naar heel Gelderland. In totaal komen er 120 nieuwe locaties bij, verdeeld over acht tijdslijnen.

Om deze nieuwe tijdslijnen en locaties goed op de kaart te zetten is de digitale wereld van Spannende Geschiedenis uitgebreid en voorzien van een compleet vernieuwd ontwerp (in samenwerking met Doorrood). De locaties zijn echte bestemmingen geworden en maken de verbinding tussen geschiedenis, cultuur en toerisme nog interactiever.

Ook mobiel natuurlijk

Natuurlijk is ook de mobiele website voorzien van de nieuwste technologie├źn voor een optimale beleving en wordt de bezoeker actief van de online omgeving naar mobiel geleid. Met nieuwe HTML5 technologie maakt de website optimaal gebruik van de functionaliteiten van de smartphone, zodat de bezoeker bijvoorbeeld direct op basis van zijn GPS locaties kan bezoeken.

Zelf zien? Ga naar www.spannendegeschiedenis.nl of de mobiele omgeving www.spgs.nl