Van contentstrategie naar website voor Qirion

Een contentstrategie en online omgeving waar het verhaal van Liandon op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier verteld wordt.

In Nederland hebben we een hoogspanningsnet met een betrouwbaarheid van 99,999%. En dat mede dankzij Qirion (voorheen Liandon). Elke dag werkt Qirion hard om ervoor te zorgen dat Nederland 'aanstaat'. En dat willen we graag online vertellen, en bovenal: laten zien. Infocaster ontwikkelde een nieuwe site voor Qirion met bijbehorende contentstrategie.

Doelgroep

Business-2-business, iedereen binnen het Alliander-verzorgingsgebied en (potentiële) werknemers. 

Wat hebben we gedaan?

  • Conceptontwikkeling
  • Contentstrategie
  • Interaction design
  • Webdesign
  • WordPress development

De opdracht

Een contentstrategie en online omgeving waar het verhaal van Qirion op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier verteld wordt. Waar ruimte is voor verhalen over alles waar Liandon zich mee bezighoudt: voor geïnteresseerden, mensen binnen het Alliander-verzorgingsgebied en (potentiële) medewerkers. Dat hoef je ons geen twee keer te vragen.

Resultaat

Eerst een goed idee, dan bouwen. In samenwerking met Qirion (voorheen Liandon) hebben we een online contentstrategie ontwikkeld, waarin het verhaal van Qirion verteld wordt door de mensen van Qirion zelf. De ‘Big Why’ van Qirion gegoten in een verhaal dat online verteld wordt. Niet vanuit Qirion, maar vanuit de medewerkers. Want wie kent het verhaal van Qirion nou beter dan de Qirionner zelf?


Vervolgens hebben we een - uiteraard - volledig responsive platform met een custom-made-design op basis van de wensen en look-and-feel van Qirion ontwikkeld. Een verhaal is geen verhaal zonder aantrekkelijk beeld. Op de website is hier dan ook veel ruimte voor, zonder dat het ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is er een koppeling gemaakt naar werkenbijalliander.com om de vacatures die voor Qirion openstaan direct in te laden. Zo kun je als technicus gelijk door naar de voor jou relevante vacatures.

Benieuwd geworden naar het resultaat en het verhaal van Qirion (het vroegere Liandon)? Bekijk qirion.nl

Infocaster-team

  • Furkan Ileri: frontend- & WordPress-development
  • Lissa Brouwer: interaction- & webdesign
  • Caroline Kops & Mark Stokmans: contentstrategie
  • Sjoerd Reijnen: projectmanagement