23 januari 2024 4 min. leestijd

Arko van Brakel treedt toe tot directie webbureau Infocaster

Als Chief Inspiration Officer versterkt Arko van Brakel de directie van Infocaster. 


Met de versterking van Arko van Brakel in de directie start het jaar goed voor webbureau Infocaster. In de rol van Chief Inspiration Officer zal Van Brakel zich vanaf heden richten op het verder uitbouwen van de ondernemende en zelfsturende kern van het bedrijf.

Arko van Brakel: "Het internet-ondernemerschap zit sinds 1994 in mijn DNA verankerd en ook mijn achtergrond en kennis op het gebied van leiderschap, innovatie en maatschappelijk ondernemerschap komen in deze rol bij Infocaster volledig tot hun recht."

"In een bedrijfscultuur die open en transparant is, voelen klanten zich meer gezien, worden producten mooier en waardevoller. De collega’s binnen Infocaster werken al jaren vanuit deze visie. Het is voor mij dus een enorme kans om dit jonge, innovatieve bedrijf, samen met het team, naar het volgende level te brengen."

Het team van Infocaster heeft een zelfsturend karakter waarbij het team de ruimte krijgt om initiatieven te ontplooien en keuzes te maken. Een duidelijk voorbeeld van hoe je mensen in hun kracht zet. Er werd in 2019 zelfs een boek uitgebracht over deze vorm van teammanagement 'Maar hoe dan?'. Een belangrijke visie die breed wordt gedragen door Arko van Brakel, die deze methode ook al jaren inzet. Dat Van Brakel het Arnhemse Infocaster komt versterken is geen verrassende zet; hij is al sinds de start nauw bij het bedrijf betrokken en is daarnaast aandeelhouder.

"Het moet altijd een feest zijn om vóór en mét Infocaster te werken"

Arko van Brakel: "Ruimte geven aan talent is een essentieel ingrediënt binnen onze strategie. Het moet altijd een feest zijn om vóór en mét Infocaster te werken. Er werken toptalenten bij ons. Die willen we natuurlijk graag behouden, want dat is cruciaal binnen deze krappe arbeidsmarkt. We hebben naast deze talenten nog veel meer uitblinkers nodig voor de komende jaren. Daar richten we ons bedrijf en cultuur volledig op in. Het afgelopen jaar zijn er op organisatorisch vlak belangrijke stappen gezet. Ieder team functioneert nu als een zelfstandige mini-onderneming. In 2024 willen we de stijgende lijn doortrekken. Dat kan alleen als we onze mensen en onze ondernemende cultuur verder blijven ontwikkelen."

V.l.n.r. Sander Hoeken, Arko van Brakel, Remko Wijnbergen

Oprichter en drijvende kracht achter Infocaster Sander Hoeken: "Wat ben ik blij dat Arko de directie van Infocaster komt versterken. Naast dat Arko een bak aan ervaring meeneemt en beschikt over een groot netwerk, ademt hij onze zelfsturende bedrijfscultuur en zet deze voort. De rol van Chief Inspiration Officer is voor hem gemaakt. De aanstelling van Arko geeft mij de ruimte om me vol te richten op het innoverende deel van Infocaster. Bijvoorbeeld met onze internationale start-up Fearless Organization Scan, in samenwerking met Professor Amy C. Edmondson van Harvard Business School."

Remko Wijnbergen, mede-eigenaar van Infocaster, vult aan: "Met de toevoeging van Arko in de directie, als Chief Inspiration Officer, zetten we binnen Infocaster een verdere professionaliseringsstap. Door zijn betrokkenheid als aandeelhouder kent hij onze organisatie als geen ander en weet hij erg goed hoe onze cultuur is. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van zelfsturing, bij onder andere Semco Style, maar ook als leidinggevende binnen diverse organisaties gaat hij ons team enorm helpen. Ik kijk er enorm naar uit om samen met Arko het merk Infocaster verder uit te dragen en nog bekender te maken als betrouwbare partner op het gebied van websites en applicaties en het ontwikkelen van platformen."

Arko: "Toen Sander mij een tijd geleden vroeg of ik de directie wilde komen versterken hoefde ik daar geen seconde over na te denken: heel graag. Immers: mensen komen beter tot hun recht als je technologie inzet en technologie wordt beter als je optimaal gebruik maakt van ieders talent. Bij Infocaster komt dit samen. Het is een plek waar baanbrekende innovaties het daglicht zien. Daar maak ik graag onderdeel van uit."

Over Arko van Brakel

Ondernemer, schrijver en spreker Arko van Brakel stond aan het roer van de allereerste commerciële internetprovider van Nederland: EuroNet Internet. Daarna volgden diverse ondernemingen waaronder PuntEdu, Jamby, training- en adviesbedrijf Nieuwe Helden, de Next Marketeer opleiding, de Baak en internationaal opleidingsbedrijf Semco Style Institute bv, waar hij als mede-oprichter, aandeelhouder en ambassadeur nog steeds nauw bij betrokken is. Ook is hij actief als toezichthouder, onder andere bij stichting JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

Sinds 2020 is Van Brakel directeur van de Stichting Strategische Board Regio Stedendriehoek, een samenwerkingsverband tussen overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers. Naast directielid bij Infocaster blijft Arko als vicevoorzitter binnen de Regio Stedendriehoek verantwoordelijk voor de publiek-private samenwerking met ondernemers en andere stakeholders, binnen en buiten de regio.

Verder schrijft Van Brakel columns voor De Ondernemer, is hij spreker op uiteenlopende evenementen en is hij met regelmaat te horen op BNR Nieuwsradio. Meer informatie: www.arkovanbrakel.nl