Realisatie mobiele website umbraco

voor Stichting Apenheul

De opdracht:

Vanwege het toenemende bezoek aan de website www.apenheul.nl via mobiele apparaten is in overleg met Apenheul een mobiele website ontwikkeld. Tijdens de gesprekken met Apenheul hebben we goed gekeken naar de wensen en behoeften in de communicatie van Apenheul, als mede naar de mogelijkheden van de hedendaagse technieken. Dit heeft geresulteerd in een innovatieve oplossing in de wereld van attractieparken.

De oplossing:

Na uitgebreide gesprekken en inventarisatie van de wensen is Infocaster aan de slag gegaan met het verwerken van de feedback naar een concept. We hebben gekeken naar de verschillende behoeften die een bezoeker van het park heeft op het gebied van informatie. Door vernieuwende technieken en de opkomst van smartphones is er nu de mogelijkheid, om aan de hand van de locatie van een telefoon, bepaalde informatie te tonen. 
In het concept is er een splitsing gemaakt tussen het bezoek aan de website binnen het park en bezoek aan de website buiten het park. Aan de hand van de locatie (location based techniek) van de smartphone worden onder andere de voedertijden aan de apen in het park getoond, of de beste en kortste weg naar de Apenheul wanneer iemand de website bekijkt wanneer hij/zij zich in bijvoorbeeld Utrecht bevindt.

Het is tevens mogelijk om jezelf, op de mobiele website, in te loggen met je Social Profile, bijvoorbeeld het profiel van Facebook.

Ook kan de bezoeker, net als op de normale website, de apentest doen. Met deze test kan je uitvogelen op welke aap in het park jij het meeste lijkt. Wil je hier meer over weten, bekijk dan de case Apenheul Apentest!

Ben je ook zo nieuwsgieirg hoe deze mobiele website eruit ziet en werkt, bekijk dan de mobiele website op http://m.apenheul.nl