Platform met kennisbank voor a.s.r. vermogensbeheer

Infocaster ontwikkelde voor a.s.r. vermogensbeheer op Umbraco een nieuwe website die vriendelijk is voor de bezoeker én de contentbeheerder.

Een website die vriendelijk is voor de bezoeker én de contentbeheerder. Dat is de nieuwe online omgeving van a.s.r. vermogensbeheer door Infocaster ontwikkeld op Umbraco.

Doelgroep

De website van a.s.r. vermogensbeheer is er voor de (potentiële) belegger tot aan de interne stakeholder binnen a.s.r. Iedereen moet binnen een aantal clicks zijn/haar gewenste informatie terug kunnen vinden.

Wat hebben we gedaan

De nieuwe website van a.s.r. vermogensbeheerder ontwikkelden we in het open source contentmanagementsysteem (CMS) Umbraco. De eerdere website was ontwikkeld op Sitecore: een CMS met een meer complexe structuur voor het aanmaken van pagina’s op de website en het aanpassen van de content door de contentbeheerder. Het CMS van Umbraco geeft de contentbeheerder meer vrijheden en is eenvoudiger in gebruik.

  • Het design (van de interne designafdeling bij a.s.r.) vertaald naar responsive HTML/CSS voor de front-end van de website
  • Back-end ontwikkeling op basis van Umbraco 8
  • Ontwikkeling kennisbank met uitgebreide filtering
  • Gerelateerde content in de website, die door de contentbeheerder actief is in te richten
  • De eerste omgeving binnen het a.s.r.-concern die gehost wordt op Microsoft Azure Cloud Hosting, volledig automatisch aangemaakt door middel van ARM-templates

De designrichting van I&D - de interne designafdeling bij a.s.r. - is opgeleverd. Bij Infocaster gebruiken we Figma om het design te vertalen naar een compleet interactief ontwerp.

Resultaat

Het resultaat is een overzichtelijke, goed werkende en volledig mobile responsive website. Die voldoet aan de a.s.r. standaarden rondom privacy en security. Met aan de achterkant een optimaal beheersbaar CMS op basis van Umbraco. En - heel belangrijk -  een klant die erg enthousiast is over de gebruiksvriendelijkheid en beheer. 

De website van a.s.r. vermogensbeheer bekijk je hier

Infocaster-team

  • Accountmanagement: Remko Wijnbergen
  • Back-end development: Juliette Roodhardt
  • Front-end development: Jordy van Altena
  • Projectmanagement: Lissa Brouwer