BOQUE app, Nederlandse architectuur in je broekzak

#Development

voor Boque

De missie van Boque: elk gebouw in Nederland op de kaart zetten. Met de door Infocaster ontwikkelde BOQUE app is het zover: vanaf je eigen telefoon ga je op ontdekkingsreis door architectuur in Nederland.  

De missie van Boque: elk gebouw in Nederland op de kaart zetten. Met de door Infocaster ontwikkelde BOQUE app is het zover: vanaf je eigen telefoon ga je op ontdekkingsreis door architectuur in Nederland.     

Doelgroep

De app is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de architectuur in Nederland. Weet jij wie Rozet in Arnhem heeft ontworpen? Wie de architect is van jouw woning of het gemeentehuis? En… hoe duurzaamheid er uitziet? Die verhalen staan verzameld en worden verteld in de BOQUE app. Een bron van informatie die je overal weet te inspireren: fysiek op locatie of vanuit je eigen woonkamer. 

Wat hebben we gedaan

De Nederlandse architectuur naar je broekzak brengen, met deze wens kwam Katja in 2018 met Infocaster in gesprek op basis van de connectie Galleo. infocaster is de partner voor Galleo op ontwikkeling en onderhoud van het Galleo platform. De data daaruit wilde Katja graag ontsluiten om haar missie te laten slagen.

Gezamenlijk zijn we gestart met het aftasten van de werkzaamheden en contracten. Met Christel, die inmiddels het Boque-team is komen versterken, zijn we samen aan de slag gegaan om de BOQUE app tot leven te wekken. Interactieve sessie op het gebied van interactie en design, en afstemming op technische koppelingen hebben geleid tot het resultaat dat nu te downloaden is in de appstores.

  • Concept van de app uitgewerkt op basis van de briefing van Boque
  • Ontwikkeling van interactie van de schermen
  • Ontwikkeling van BOQUE-logo
  • App-design van de schermen van de app
  • Ontwikkeling van app op basis van Ioniq framework
  • Ontwikkeling van push-notificaties via het Firebase platform
  • Oplevering van de apps in de Android & iOS app stores

Resultaat

De BOQUE app is de eerste app die de Nederlandse architectuur op je telefoon op locatie inzichtelijk maakt vanuit je broekzak.

De BOQUE app is gekoppeld aan het Galleo Platform waar, door middel van API-connectie alle gebouwen en objecten van Boque uit worden ingeladen. De app is geoptimaliseerd voor Android en iOS apparaten. Het neemt je mee in een aantal schermen, een hoofdscherm, interactieve filtering en een landkaart van Nederland waar alle objecten op getoond worden.

Je kunt de app hier downloaden

Get it on Google play  Download on the App Store

Infocaster-team

  • App Development: Robin Kroes
  • Consultancy: Remko Wijnbergen
  • Design: Dennis Wiltink