• media ezxc3nb1 case burgers zoo.png casus image

Redesign website Burgers' Zoo

100 jaar jong en Koninklijk

Burgers' Zoo in Arnhem bestaat 100 jaar! De website die sinds 2009 voor Burgers' Zoo live stond, sloot niet aan bij de uitstraling die gewenst is in dit jubileumjaar. Samen met Burgers' Zoo heeft Infocaster daarom een nieuw webdesign voor de website ontwikkeld.

Het designtraject begon met een analyse van de gegevens uit Infocasters Usability Tracker en uit Google Analytics. Hierdoor werd duidelijk welke informatie veel gezocht wordt en daarom prominent aanwezig hoort te zijn. Op basis hiervan hebben we de interactie van de website vormgegeven. Zowel in het design als in de interactie staan de verschillende 'werelden' van Burgers' Zoo centraal.

De website van Burgers’ Zoo kent een aantal innovatieve elementen. Zo is een koppeling gemaakt met de weer-feed van Buienradar. De content die op de homepage getoond wordt, is aangepast aan het Arnhemse weer van de volgende dag. Gaat het regenen, dan wordt de focus bijvoorbeeld gelegd op de overdekte Burgers’ Desert.

Ook aan de mobiele bezoeker is gedacht. Burgers’ Zoo heeft een voor mobiel geoptimaliseerde website die aansluit bij de behoeften van de bezoeker. De nieuwe huisstijl van Burgers' Zoo is geïntegreerd overgenomen naar de mobiele website.
De websites van het park maken gebruik van het open source contentmanagementsysteem Umbraco. Hierdoor zijn de volledige websites eenvoudig door de medewerkers van Burgers’ Zoo te beheren.

Infocaster realiseerde:
- online concept waarbij de werelden van Burgers' Zoo centraal staan op de website 
- creatie van 'visual design' op basis van de nieuwe huisstijl van Burgers' Zoo
- technische realisatie - webdevelopment - van de omgeving op basis van het open source CMS Umbraco. Hierbij is gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals HTML5, Javascripting, CSS3 en JQuery
- implementatie van Google Analytics
- hosting van de omgeving

Ben je nieuwsgierig, neem dan een kijkje op de website van Burgers' Zoo.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Remko Wijnbergen via 026 785 11 50.