• cases holidayoniceopfacebook casus image

Internationale Facebookcampagne Holiday on Ice

Holiday on Ice

Holiday on Ice is een internationale schaatsshowproducent, die al meer dan zeventig jaar over de hele wereld toert met ieder jaar een gloednieuwe show. Infocaster is al lange tijd betrokken bij Holiday on Ice en Stage Entertainment (we bouwden ook de website), en we hebben voor twee shows de promotie via Facebook gedaan! Een campagne waarbij relevantie het sleutelwoord is. 

Wat hebben we gedaan?

  • Contentpakketten: 282 posts

De twee shows spelen in totaal in 47 steden in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Engeland. Om de inwoners van al die steden te laten weten dat Holiday on Ice naar ze toekomt, hebben we contentpakketten samengesteld die voor iedere stad inzetbaar zijn. Wel zo effectief! Van aankondigingen en countdown-posts tot timelapse-video’s van de opbouw van het decor, behind-the-scenes-materiaal en video’s met stukjes uit de daadwerkelijke show voor de fans die er niet bij konden zijn. Allemaal getarget op de stad waar die show op dat moment speelt. En dat 47 keer! You do the math ;-).

  • Advertenties

Naast al die organische posts per stad, wordt ook ingezet op advertising om meer awareness te creëren voor Holiday on Ice in de landen en steden waar de shows naartoe komen. Iedere keer als een show een stad verlaat, wordt deze stad uit de targeting van de advertentie(s) gehaald. Alles om relevant te blijven.

Het resultaat

Wat dat oplevert?

  • In totaal zijn er 282 organische posts gemaakt voor de promotie van de Passion en Believe. Met allemaal een hoge relevantie door specifieke targetting op de steden waar de shows spelen
  • De betrokkenheid op de organische posts is hoog met een gemiddelde engagement rate van 10%
  • Met de organische posts en advertenties zijn in de eerste drie maanden ruim 1,2 miljoen mensen bereikt
  • De fanbase is in de campagneperiode gestegen van 21.000 naar ruim 55 fans