• media ow3akj2n brug te ver.jpg casus image

Liberation Route website voor Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen

In opdracht van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen ontwikkelde Infocaster de website Liberationroute.com. Deze website is één van de vele samenwerkingen tussen Infocaster en het RBTKan om bezoekers op een actieve manier kennis te maken met de rijke historie van het gebied.

De Liberation Route volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. De route begint bij Normandië en loopt via Nijmegen en Arnhem richting Berlijn. De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel.

De website geeft op Bing Maps aan welke bezienswaardigheden in de regio aanwezig zijn. De verschillende icoontjes geven aan wat er waar te zien is. Zo zijn er onder andere luisterplekken, musea en monumenten. Wanneer een bezoeker geinteresseerd is in een bepaalde bezienswaardigheid klikt hij hierop en dit opent een keuzescherm waarbij de verschillende informatie betreffende de bezienswaardigheid naar voren komt. Als extra feature kan een bezoeker zelf foto's toevoegen aan de bezienswaardigheid via dit keuzescherm.

 

http://www.liberationroute.com/