• media kxva3rp0 maar hoe dan header.jpg casus image

Maar hoe dan?

Hét boek over zelfsturing bij Infocaster

'Maar hoe dan?', hét boek over zelfsturing bij Infocaster, is nu online verkrijgbaar. Bestel gemakkelijk en vertrouwd een exemplaar voor jezelf of voor een ander (als cadeautje of relatiegeschenk, bijvoorbeeld), via bol.com.

Maar hoe dan?

Boek - Zelfsturing - Cover - V2 (1) Zelfsturing bij Infocaster

OP VOORRAAD

€ 14,95 

Bestel via Bol.com

 

Sander Hoeken én 100 boeken

Portret van Sander met Microfoon Spreker en hoofdrolspeler uit het Infocaster-boek Sander Hoeken komt bij je organisatie en vertelt over zelfsturing. Met scherpte, inspiratie, inhoud én 100 boeken.

€ 1000 - inclusief 100 exemplaren van 'Maar hoe dan?' 

Neem contact op

 


Over 'Maar hoe dan?'

In 2013 introduceerde Infocaster iets nieuws. Iets wat de hele organisatie op zijn kop zou zetten. Een uniek organisatiemodel, gebaseerd op zelfsturing. Bij zelfsturing komen er geen managers aan te pas; alle medewerkers praten en beslissen mee over alles. En dat is redelijk uniek. 

Dat zelfsturing uniek is, kunnen we wel heel hard schreeuwen. Maar je merkt het pas echt, als je het zelf ervaart. Bijvoorbeeld als medewerker, relatie of klant. Of als schrijver.

Auteur Joost Ramaer heeft het met eigen ogen en oren mogen zien en horen. Hij is begonnen met het schrijven van een boek over zelfsturing. Met Infocaster in de hoofdrol. Of eigenlijk ook weer niet. Het is vooral een verhaal over de reis en spanningen bij zelfsturing. Hoe kan ondernemen anders? Hoe is dit organisatiemodel ontstaan en ontwikkeld? En hoe werkt het in de praktijk? Wat zijn de keerzijden ervan en hoe ga je daar als organisatie mee om?

Door in gesprek te gaan met een tiental hoofdrolspelers is Joost gaan ontdekken wat zelfsturing inhoudt en welke invloed dit heeft op de (directe) omgeving van het bedrijf. Maar ook wat het model voor andere bedrijven kan betekenen. 

Het boek 'Maar hoe dan?' dient ter inspiratie voor iedereen die meer wil weten over zelfsturing, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak.

Nu verkrijgbaar bij Managementboek en bol.com 


Over de auteur

Joost Ramaer is journalist en auteur. Joost is in 1986, na zijn studie rechten, begonnen als redacteur bij het tijdschrift Quote. Bij de Volkskrant is hij tien jaar lang redacteur Economie geweest en vijf jaar verslaggever Kunst. Hij verliet de krant om een boek te schrijven over PCM, uitgever van onder andere de Volkskrant en het AD: De Geldpers (2009, uitgeverij Prometheus). Na het uitgeven van zijn boek is Joost freelance journalist en schreef hij voor onder andere De Groene Amsterdammer en als columnist voor NRC Handelsblad. 


Zelfsturing - zo werkt dat (de podcast)

Zelfsturing bij Infocaster begon zo'n 5 jaar geleden met de vraag 'Hoe kunnen we nu...?'. In de 6-delige podcastserie gaan host en 'Maar hoe dan?'-auteur Joost Ramaer en Infocaster-oprichter Sander Hoeken in gesprek over verschillende thema's rondom het onderwerp zelfsturing. Van ritme tot aan hiërarchie. En van persoonlijke ontwikkeling tot - misschien wel het meest interessante aspect van zelfsturing bij Infocaster - finance. 

Naar de podcast


Infocaster Boek-updates

Juni 2019

13 juni 2019

Maar hoe dan? ligt vanaf vandaag in de digitale schappen van managementboek.nl. Bestel jouw eigen exemplaar als cadeau of relatiegeschenk. Of gewoon voor jezelf!

Managementboek

Mei 2019

9 mei 2019

Yes! Naast de Arnhemse boekhandels is 'Maar hoe dan?' vanaf vandaag voor iedereen gemakkelijk online te koop! Bestel je eigen exemplaar voor € 14,95 bij bol.com. Vandaag besteld, morgen bij jou op de deurmat of in de brievenbus!

April 2019

25 april 2019

Nieuwsgierig naar 'Maar hoe dan?' Snappen we!
Daarom liggen vanaf deze week de hardcopy's voor € 14,95 te koop bij Arnhemse boekhandels Het Colofon en Hijman Ongerijmd.
Ook zijn we druk bezig om het boek via Bol.com aan te bieden. 

|

18 april 2019

Wat een middag, wat een opkomst, wat een enthousiasme! Meer dan 80 mensen die mee zijn genomen in het verhaal over Infocaster. Die, soms na jaren gehoord te hebben dat we het bij Infocaster zo anders doen, eindelijk zagen dat dat ook écht het geval is. Die zich verbaasden over het 'maar hoe dan'. Zo dan!

Oh en laten we het stralende weer bij de afsluitende borrel op het dakterras van de villa niet vergeten. Nog die extra straal brightness.

Was je erbij? Dank! Voor je vragen en voor het gesprek.

Gemist? Altijd welkom in Arnhem! 

|

17 april 2019

Yes, daar waar maanden aan gewerkt is hebben we nu in handen: het boek over zelfsturing bij Infocaster. Of zoals op de rug te lezen staat: een goed verhaal over zelfsturing.

Maar hoe dan?

|

12 april 2019

Hij is live: de voorlopig laatste podcast-aflevering van de serie. De Q&A Special met vragen van luisteraars luister je hier.

|

9 april 2019

Vandaag wordt de Q&A Special opgenomen! Grote kans dat je jouw vraag terughoort in de volgende podcast-aflevering!

|

8 april 2019

De deadline-tweedaagse is van start: alle tekst ligt op de opmaaktafel (of meer 2019: staat in Illustrator) en wordt na die allerlaatste final-check op dinsdag naar de drukker gestuurd.

|

5 april 2019

Hij komt eraan: de Q&A Special. Heb je een vraag over zelfsturing, stuur hem in en op 9 april behandelen we hem in de podcast-aflevering!

|

3 april 2019

Overal noemen we het nog 'Het Boek'. Die werktitel is vandaag vervangen door de daadwerkelijke titel. En die heeft designer Brendan weer mooi in het winnende cover-ontwerp gegoten. Nog wat Lorem Ipsum hier en daar, maar hé het begint eruit te zien als een boekomslag!

Maart 2019

29 maart 2019

Het is een van de key-ingredienten gebleken van zelfsturing die werkt: je finance open, inzichtelijk én begrijpelijk voor iedereen. Host Joost gaat met Infocaster-oprichter Sander Hoeken en boekhouder Peter Nijenhuis in gesprek. De podcast over finance luister je hier.

|

25 maart 2019

De bladzijden van het boek worden gevuld, de aanmeldingen voor het Event stromen binnen en de opname van de vijfde podcast is inmiddels achter de rug. Achter de schermen bij Infocaster gebeurt er véél. Aanstaande vrijdag luister je hier de nieuwste aflevering over Finance!

|

15 maart 2019

Podcast-aflevering 4 is te beluisteren! Hoe bij Infocaster bijvoorbeeld ie-de-reen op leiderschapstraining gaat en er maandelijks een coach voor je klaar staat. Niet vakinhoudelijk, maar gewoon, voor jezelf. De podcast over persoonlijke ontwikkeling luister je hier. 

Februari 2019

26 februari 2019

Yes, aflevering 3 van de podcast staat online. Over de baas zijn, de baas spelen, rugzakjes, broncode en vergaderhygiëne met Piet en Hermien. De podcast over hiërarchie luister je hier. 

|

21 februari 2019

De eerste opname van aflevering 3 ging niet zoals we hadden gehoopt. Vandaag daarom poging 2: als alles goed gaat, volgende week online!

|

14 februari 2019

Laat weten of je erbij bent op 18 april, nodig vrienden uit en blijf op de hoogte van alle updates rondom het Infocaster Event en de podcast via onze website, LinkedIn, Facebook en Instagram.

|

8 februari 2019

Vanaf vandaag is de tweede aflevering in de podcastserie 'Zelfsturing - zo werkt dat te beluisteren! Vandaag staat ook de opname van alweer de derde Infocaster podcast op het programma. Stay tuned! 

Januari 2019

25 januari 2019

De allereerste Infocaster podcast 'Zelfsturing - zo werkt dat' staat online en is te beluisteren op deze pagina, en ook via Spotify en iTunes.   

Intussen zijn de opnames voor de tweede podcast met het onderwerp 'Ritme' in volle gang. Deze komt over twee weken online. 

Opname Podcast Ritme

|

11 januari 2019

Op het kantoor van Infocaster zijn Joost en Sander in gesprek over zelfsturing bij Infocaster. Het mooie hiervan? Dit gesprek kan je héél binnenkort zelf terugluisteren. Houd vooral deze pagina in de gaten!

December 2018

20 december 2018

Yes! Vanaf vandaag kan je tickets bestellen voor het Infocaster Event op 18 april! 

|

14 december 2018

In de Infocaster huiskamer heeft Joost vandaag Erik Eelman gesproken over zijn ervaringen met Infocaster. Erik vond computers altijd al leuk. “Eerst alleen hardware, toen ook code schrijven.” Erik begon bij Infocaster als web developer, focuste zich later op back-end.

IMG_9595 (1)

|

10 december 2018

Joost is in overleg met de uitgever over de publicatiedatum van het boek. Spannend! 

|

4 december 2018

Projectgroep Infocaster Marketing is druk bezig met brainstormen over de invulling en promotie van de boekpresentatie.

November 2018

2 november 2018

Vandaag is Joost langsgekomen om te praten met Berend. Samen hebben zij gepraat over hoe Berend bij Infocaster is terechtgekomen. Berend groeide op in een huis vol computers. Hij zat op zijn zesde al te internetten thuis en begon op zijn tiende code te schrijven. Samen met zijn vader maakte Berend een 3D milleniumklok. "Toen ging het echt rollen."

Oktober 2018

26 oktober 2018

Op 26 oktober is Joost weer op bezoek geweest om te spreken met Lissa. Zij heeft Infocaster zien groeien van een klein bedrijf naar het bedrijf dat het nu is. Zo was ze enkele jaren geleden nog "de enige alles" bij Infocaster. De enige vrouw, de enige met een hbo-opleiding in ICT, aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), en de enige die werkte voor klanten maar niet zelf programmeerde. En nu? "Erik, Sander en ik houden alle projectgroepen binnen Team Infocaster in de gaten." 

|

19 oktober

Marvin werd vandaag door Joost aan de tand gevoeld over het reilen en zeilen bij Infocaster. Tijdens zijn mbo-opleiding raakte Marvin begeesterd door computers. "Ik mocht bij Infocaster komen werken, al wisten ze niet zo goed wat ze met mij aan moesten." Hij leerde hier vooral wat hij niet kon. "Ik lees wel eens wat, en ben vooral waakzaam op: goed, jullie willen iets nieuws, maar kun je ook onderbouwen waarom?”

|

12 oktober

Peter is ex-pizzakoerier, dakdekker en barman bij Pavlov. Bij laatstgenoemde leerde hij Sander kennen. Peter hielp hem met de boekhouding van Infocaster. “Vond ik erg leuk. Veel dingen klopten niet.” Ook aan het nieuwe model niet, toen hij dat samen met Sander ontwikkelde. “Wachtend op mijn vriendin bij de manege, laptop op schoot, werkte het ineens wel. Daarna hebben we heel grote stappen gezet.”.

September 2018

16 september 2018

Joost heeft het idee voor het boek verder op papier uitgewerkt. Hij zal de komende tijd in gesprek gaan met een tiental hoofdrolspelers, en daarom regelmatig op het kantoor van Infocaster aanwezig zijn.

|

6 september 2018

Er is een gesprek geweest tussen Sander Hoeken (oprichter van Infocaster) en auteur Joost Ramaer. In dit gesprek is het idee voor een boek over het door Infocaster ontwikkelde organisatiemodel meer concreet gemaakt. Het moet een boek worden over het organisatiemodel, niet over Infocaster. Joost heeft aangegeven dat hij hier in zijn werkwijze rekening mee houdt, om zo de onafhankelijkheid te waarborgen. In het boek zal hij dit ook verantwoorden. 

Zomer 2018

Op een zomerse dag speelde de gedachte op: "Wat we doen bij Infocaster is eigenlijk wel heel bijzonder, misschien moeten we daar iets mee doen. Onze kennis over en ervaringen met zelfsturing kunnen anderen wellicht verder helpen. Laten we dit gaan delen!"