Hoe wij werken

Werken bij Infocaster is meer dan werken alleen. Goed samenwerken vinden we belangrijk, net als een prettige en veilige werkomgeving. Alles wat je moet weten over werken bij Infocaster lees, zie of hoor je op deze pagina.


Lees bijvoorbeeld:
Hoe Infocaster zelfsturend werkt, dus zonder managers

Waarom alle financiële informatie open is voor alle medewerkers
Hoe je bij Infocaster werkt aan je carrière en aan jezelf
Voor wie we werken en waar we werken 

Werken bij Infocaster iets voor jou?

Je denkt in mogelijkheden en je bent bezig met de laatste technologie en kennis voor jouw vakgebied. Het is een combinatie tussen innovatief bezig zijn en pixel perfectness. Voldoende kritisch zijn op je werk en wat er van je gevraagd wordt, zonder dat dit een project vertraagt en/of het eindresultaat in de weg zit. 

We investeren graag in langetermijnrelaties. We hebben niets tegen jobhoppen in een loopbaan, maar liever niet bij ons.

Zelfsturing: werken zonder manager

Bij Infocaster werken we zelfsturend, in een team zonder manager. Met je collega's maak je deel uit van projectgroepen (afgekort PG), waar de beslissingen worden genomen. Zo hebben we projectgroepen die zijn ontstaan uit verschillende disciplines, zoals PG-Development, Front-End of Javascript. En er zijn projectgroepen die zorgen voor het goed en gezond functioneren van Infocaster, bijvoorbeeld PG Mens & Organisatie (de HR-afdeling), PG Happiness (verantwoordelijk voor o.a. verjaardagen en personeelsuitjes) en PG Werkplek (kantoor-bedrijfsmiddelen, abonnementen).  

Bij Infocaster geloven we dat we zelf het beste weten wat goed is voor klanten én voor de organisatie. Er zijn dus geen leidinggevenden, wel kartrekkers. De kartrekker van een projectgroep faciliteert en ondersteunt en wordt vanuit de leden van de projectgroep gekozen. Hij of zij zorgt ervoor dat er meetings plaatsvinden en dat er een agenda is. Vanaf dag 1 beslis je dus al mee over dingen die gebeuren bij Infocaster. Dingen die jij en je collega's belangrijk vinden. Het belang van het werk dat je doet wordt daardoor veel duidelijker. 

Meer lezen/luisteren 


Financiële openheid

Elk onderdeeltje van het bedrijf meetbaar maken. Zodat je aan iedereen kan laten zien wat er gebeurt binnen het bedrijf, maar wel op een begrijpelijke manier. Binnen Infocaster is voor iedereen inzichtelijk wat de inkomsten én uitgaven zijn. Want pas als die duidelijkheid er is, kan je medewerkers verantwoordelijk maken.

Omdat het onderdeel 'Finance' - zoals we het bij Infocaster noemen - nogal tot de verbeelding spreekt, hebben we er een podcast over gemaakt. 


Presteren met je team en als persoon

Iedereen hoort beloond te worden voor de inzet die als persoon en als team geleverd wordt. Daarom kijken we niet alleen naar jouw prestatie, maar ook naar de prestatie van de hele organisatie. Ere wie ere toekomt, daarom hebben we geen geheimen. Als je aan een project werkt, kan je alles inzien, van afspraken met de klant tot de offerte. Op die manier weet je precies hoeveel tijd en energie er verantwoord in sommige projecten gestoken kan worden.

Broncode: het wat, waarom en hoe bij Infocaster

Goed samenwerken, vanuit de Infocaster waarden. Hoe we dat doen staat omschreven in de broncode: het handboek van Infocaster. De uitgangspunten voor de broncode zijn:

  • We vinden geluk belangrijk en streven daarnaar;
  • Een baan levert een bijdrage aan zelfontplooiing;
  • Een team is meer dan de som der delen;
  • De lange termijn gaat voor de korte termijn.


Vrijheid op de werkvloer

Mede-Infocaster-eigenaar Remko werd door de Amersfoortse geïnterviewd over vrijheid op de werkvloer. In deze video worden onderwerpen behandeld als thuiswerken, het werken aan projecten, vertouwen geven en krijgen en gaat het over investeren in de werksfeer en vitaliteit van een bedrijf. 

Werken aan je carriere én aan jezelf

Bij Infocaster vinden we het belangrijk dat je werkt aan jezelf. We investeren als relatief klein bedrijf veel in persoonlijke ontwikkeling. Al vanaf de dag dat je bij Infocaster begint. En dan hebben we het niet alleen over ontwikkeling op vakinhoudelijk gebied, maar zeker ook op persoonlijk vlak. 

Onboarding

Beginnen bij een nieuwe werkgever is al spannend genoeg. Daarom heeft elke nieuwe collega een vaste projectgroep en binnen deze projectgroep een vaste collega die hem of haar helpt om de eerste maand goed te landen bij Infocaster. Je onboarding-collega is je vaste aanspreekpunt voor vragen en maakt je wegwijs in de wereld van zelfsturing.

Buddy-systeem

Kom je bij Infocaster binnen zonder (relevante) werkervaring, dan word je gekoppeld aan een buddy: een ervaren collega die je wegwijs maakt en samen met jou een leerplan opstelt. Het leerplan kan bestaan uit het volgen van cursussen en trainingen, om je vakinhoudelijke kennis op niveau te krijgen of aanwezige kennis te verbreden. 

Je eigen coach

Bij Infocaster kan je kiezen voor een coach. Het doel van coaching: op regelmatige basis in te checken hoe het met je gaat om beter in je vel te zitten. Niets meer, niets minder. Wil je het hebben over werkgerelateerde zaken? Prima! Over hoe het thuis gaat? Ook goed! Alles blijft in ieder geval onder vier ogen. 

Opleiding bij de Baak

Als je ongeveer een jaar in dienst bent bij Infocaster volg je een opleiding bij leiderschapsinstituut de Baak. 

Op de pagina over persoonlijke ontwikkeling lees je er meer over én luister je de podcast over persoonlijke ontwikkeling bij Infocaster.
Zo werken we bij Infocaster

De klanten

Infocaster werkt voor een breed scala aan klanten. Klanten waar we trots op zijn. Waar we gave projecten voor mogen doen en we mooie producten voor opleveren. Van responsive websites tot multi-platform applicaties. En van social media campagnes tot complete rebranding-trajecten.

Op de pagina 'Cases' laten we zien wat we voor wie hebben gedaan.

We werken veel samen met klanten uit de sport, het onderwijs en de energietransitie, en met grote dienstverleners en het mkb. 

De werkplek

Op slechts 5 minuten lopen van Arnhem Centraal, in de binnenstad van Arnhem. Dáár vind je het kantoor van Infocaster. Open en licht. Met ergonomische werkplekken en zit-sta bureaus. Veel planten, daglichtlampen, luchtbevochtigers. De keuken is van alle gemakken voorzien: koffie van versgemalen bonen, veel theesmaken om uit te kiezen. Een koelkast om je lunch te bewaren en voor het koud-leggen van bier en wijn voor de vrijdagmiddagborrel. 

Everybody happy?!

PG Happiness heeft standaard de verjaardagen van collega's op de kalender staan. Maar ook terugkerende activiteiten:

  • Dagelijks kaartspellen, pingpongen en gezelligheid in de pauze
  • Wekelijkse vrijdagmiddagborrel (vrijblijvend)
  • Iedere 6 weken een heerlijke Happy Lunch
  • Iedere 6 weken een Happy Diner
  • Jaarlijks een zomeruitje
  • Jaarlijks een kerstborrel