• media qajhudpx infocaster_social_domino5 2.jpg casus image

Mobile

Let's make mobile experiences brighter

Of je bezoeker nou onderweg is of op de bank zit met een tablet op schoot: jouw diensten en producten moeten gevonden worden. Visueel en tekstueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk. Infocaster denkt graag mee over de beste mobiele oplossing voor jou, en nog belangrijker: voor je gebruikers.

Daar komen we achter door vragen te stellen. Wat betekent het bijvoorbeeld als jouw klanten mobiel zaken willen doen? Wil je dan de inhoud van je bestaande website geschikt maken voor smartphones? Of wil je juist een speciale dienst aanbieden voor je mobiele gebruikers? Zo kiezen we samen de best passende mobiele oplossing en helpen we je om deze te ontwikkelen.

Mobiele webstrategie

Je website mobile-proof maken? Verschillende technische aanpassingen zijn relevant voor jouw mobiele webstrategie, bijvoorbeeld:

Responsive design

Responsive design zorgt ervoor dat de inhoud van een pagina zich aanpast aan de schermgrootte. Hetzelfde geldt voor de lay-out: deze past zich automatisch aan de mogelijkheden van het apparaat aan. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring van jouw website op iedere (mobiele) device. Daarnaast heeft een responsive design positieve invloed op je ranking in Google.

Dataverbruik

Wanneer gebruikers je website bezoeken op hun mobiel dan wil je hen alles leveren waar ze naar op zoek zijn. Zónder dat hun mobiele databundel binnen de kortste keren op is. Daarom zorg je ervoor dat je website bij een bepaald schermformaat bijvoorbeeld automatisch overschakelt op kleinere afbeeldingen. Wel de beleving, niet de data.

Locatiebepaling

De informatiebehoefte van je bezoekers is mogelijk afhankelijk van de locatie waar zij zich bevinden. Om je bezoekers daarom altijd relevante content, diensten en/of producten te tonen, is locatiebepaling interessant. Zo kun je, afhankelijk van de locatie van je gebruikers, bepalen welke informatie je aanreikt.

Met deze en andere technische aanpassingen maken we samen jouw website geheel mobile-proof.

Native apps

Wanneer het de bedoeling is dat je continu met je bezoekers in verbinding staat, of dat het voor hen makkelijk moet zijn om video’s en foto’s te uploaden naar jouw website, dan is een app een goede mobiele oplossing. In een app kun je de functionaliteiten van mobiele apparaten integreren: van kompas en bewegingssensor tot de camera en op de smartphone opgeslagen bestanden. Realiseer je wel dat je per platform (Windows, Apple en Android) een app moet ontwikkelen.

Samen met jou ontwikkelen we de ultieme app die aansluit bij de wensen en behoeften van jouw klanten. Dit deden we ook voor de Hartstichting. Bekijk deze case.

Genoeg gelezen? Let’s brighten up your mobile sites & apps!

Benieuwd wat Infocaster voor jouw mobiele website of app kan doen? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel met 026-7851150.

Contact opnemen