SEA

Online gevonden worden door potentiële klanten met behulp van advertenties in Google. Daar helpen we graag bij. Zodat zowel de klant die zich nog oriënteert als diegene die weet wat hij zoekt bij jou uitkomt.


Waarom Search Engine Advertising (SEA)?

Met SEA (Search Engine Advertising, of zoekmachine adverteren) claim je een toppositie in de zoekresultaten en bereik je jouw doelgroep op websites die jouw klanten bezoeken. Bied op relevante zoekwoorden en haal met aantrekkelijke en doelgerichte advertenties en uitgebreide targeting-mogelijkheden meer relevante bezoekers naar jouw website, in verschillende fasen van de customer journey. Daarnaast helpt SEA om te bouwen aan het merkvertrouwen.

Infocaster SEA - Zo doen we dat!

 • We beginnen het SEA-traject altijd met een consult, waarin we samen duidelijk krijgen wat je met search engine advertising wilt bereiken. Voorafgaand aan het consult bekijken we de Google Analytics-statistieken om een goed beeld te krijgen van de huidige prestaties, mogelijkheden en doelen van de website.
 • Uit het consult volgt een SEA-strategie, bestaande uit:
  • Opzet van de accountstructuur, inclusief uitgewerkte zoekwoorden-analyse en budgetvoorstel;
  • Doelstellingen en bijbehorende KPI’s;
  • Je doelgroep(en) (a.d.h.v. Analytics-statistieken): wie gaan we targetten, waarom en wanneer?
 • We zetten de uitgewerkte campagnestructuur over in advertentiecampagnes binnen Google Ads en waar relevant Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads)
 • Binnen de campagnes houden we onder andere rekening met de volgende punten:
  • Op welke zoekwoorden wil je bieden en hoeveel? Maar ook: op welke zoekwoorden wil je niet gevonden worden?
  • Welke advertenties werken het beste voor je campagne? Dit kunnen we testen met verschillende teksten en landingspagina’s
  • We houden rekening met de mobiele gebruiker: hoe interacteren zij met de advertenties en hoe is het gedrag op je (mobiele) website?
 • Om je advertentie zo compleet, relevant en aantrekkelijk mogelijk te maken voegen we advertentie-extensies toe.
 • Wanneer en waar wil je zichtbaar zijn? Bepaalde dagen/tijden of specifieke locaties? Lokaal, regionaal of landelijk? Dit stellen we voor je in.
 • Door middel van conversie-tracking kunnen we websiteconversies bijhouden en hierop sturen. Denk bijvoorbeeld een aankoop, offerte-aanvraag, inschrijving voor een nieuwsbrief, etc.
 • De resultaten houden we bij in overzichtelijke rapportages en een dashboard in Analytics
 • We blijven de campagnes aanpassen en optimaliseren, zodat je het beste resultaat uit jouw budget haalt


Dit is hoe wij werken!

Bij Infocaster starten we het SEA-traject met een consult: wat wil je met SEA bereiken en wat is hiervoor nodig? De doelstellingen werken we uit in een SEA-strategie. Voorafgaand aan de inventarisatie wordt op basis van een selectie zoekwoorden een schatting gemaakt van de maandelijkse advertentie-uitgaven.

Vanuit de SEA-strategie en het zoekwoorden-onderzoek maakt Infocaster een opzet voor de accountstructuur, inclusief campagnes, advertentiegroepen, zoekwoorden en negatieve zoekwoorden. Deze accountstructuur wordt toegevoegd in het Google Ads account, nadat deze is ingericht en gekoppeld aan Google Analytics. In Google Analytics worden ook conversiedoelen toegevoegd, afhankelijk van mogelijke en relevante macro- en/of micro conversies op de website (product bestellen, lead-formulier invullen, een review schrijven, video bekijken, winkelmandje vullen, contactpagina bezoeken, etc.).

Nadat de campagnes zijn toegevoegd aan het account, voegen we advertentie extensies toe: zo worden je advertenties aantrekkelijker, opvallender én relevanter (met een hogere doorklik als resultaat). We voegen locatietargeting toe en passen biedingen aan voor verschillende apparaten (mobiel, tablet en desktop), op basis van gegevens uit Google Analytics.

Daarnaast kunnen we uitgebreide targeting instellen op basis van doelgroepen, locatie en dag- en tijdstippen. Zo bieden we het juiste bod, op de juiste tijd, voor de juiste bezoeker, die zich op de juiste locatie bevindt. Het doel: zo veel mogelijk relevante bezoekers, meer conversies en een zo optimaal mogelijke besteding van het advertentiebudget. Bereik door middel van remarketing voor zoekadvertenties en remarketing via het Google Display Netwerk een doelgroep die al eens in aanraking is geweest met jouw website.

Genoeg gelezen? Let's brighten up your SEA

Benieuwd wat Infocaster voor jou kan doen? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel met 026-7851150.