Social Advertising

Social advertising, de naam zegt het al, maakt het mogelijk om te adverteren op verschillende social media kanalen, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. 


Waarom social advertising?

Social advertising is een krachtig middel om bestaande én nieuwe doelgroepen op social media platformen, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter persoonlijk te bereiken met een op hen afgestemde uiting. En met afgestemd bedoelen we ook écht afgestemd. Een boodschap die past bij de informatiebehoefte van de doelgroep. Die behoefte bepalen we door samen de klantreis in kaart te brengen. Zo zorgen we ervoor dat jouw doelgroep op het juiste moment, met een sterke boodschap via het meest relevante social kanaal bereikt wordt.

Infocaster social advertising - Zo doen we dat!

 • Concrete doelen stellen voor social advertising: dit willen we bereiken
 • We stellen een social advertising-plan op bestaande uit:
  • Doelstellingen
  • Kanaalkeuzes: op welke social kanalen de doelgroep zich bevindt
  • See Think Do Care-model: fasering op basis van de klantreis
  • Mediabudget-bepaling
 • We richten social advertentie campagnes in, van A tot Z
 • Succesvolle social advertenties hebben sterke content. Dat is waar het team van contentspecialisten (copywriters, videomakers en designers) komt invliegen.
 • We meten tussentijds hoe de campagne verloopt en sturen bij daar waar nodig met de vooraf gestelde doelen in ons achterhoofd.


Dit is hoe we werken

Het social advertising-traject bestaat uit twee fases. De eerste fase van het social advertising-traject start met een consult. We willen graag weten wat je wil bereiken met je social campagnes en adviseren je daar (on)gevraagd in. Dat consult vormt de basis voor het social advertising-plan. Daarin geven we doelgroepadvies, doen we een voorstel in social kanaalkeuzes en denken we na over het mediabudget. Social advertising doen we bij Infocaster op basis van het See Think Do Care-model. De vier fases van dit model vormen de klantreis waar we de advertentie-uitingen op afstemmen.

In de tweede fase van het social advertising-traject werken we aan de hand van het social advertising-plan de campagnes en advertentiesets uit. Hoe deze campagnes en advertentiesets worden ingericht is geheel afhankelijk van de vooraf vastgestelde doelstellingen, gekozen doelgroepen en het mediabudget. Ook werken we de inhoud van de advertenties uit: wat gaan we precies vertellen? Infocaster helpt met de ontwikkeling van de afbeeldingen en video’s. Ook stellen we bijpassende uitingen op in een tone of voice die past bij jouw doelgroep. Fase twee bestaat uit maatwerk: de invulling is volledig afhankelijk van het in fase 1 opgestelde social advertising-plan.

Let's make social ads brighter! 

Ben je al begonnen met social advertising, maar heb je het idee dat je er meer uit kan halen? Infocaster kijkt graag mee naar bestaande social campagnes om deze naar een hoger niveau te tillen. Social advertising is maatwerk, dus hoe bright je het wil maken, is volledig aan jou. 

 • Bereik je de gewenste resultaten met je huidige campagnes? Zo nee, waar ligt dat dan aan en hoe kunnen we dit verbeteren?
 • Zijn er interessante doelgroepen die je mogelijk kan aanspreken (denk aan look-a-like doelgroepen en klantenmatch)?
 • Wil je testen met visuals, teksten en doelgroepen?
 • Wil je de inhoud van de advertenties naar een hoger niveau tillen? Onze contentspecialisten denken, schrijven en/of ontwerpen met je mee.
 • Hoe gebruik je statistieken en inzichten om je campagnes te verbeteren?

Genoeg gelezen? Let's brighten up your social advertising

Benieuwd wat Infocaster voor jou kan doen met social media? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel met 026-7851150.