2 min. leestijd

301 URL Tracker

URL Tracker, say what? Nou stel: je hebt een artikel gepubliceerd op je website. Wanneer je op een later moment de url wijzigt, zorgt de URL Tracker dat je bezoek toch op de juiste plek belandt. Dat is fijn voor je bezoeker en je pagina's houden hun opgebouwde waarde voor zoekmachines.


URL Tracker leidt bezoek naar de juiste plek

Infocaster werkt sinds jaar en dag mee aan het beter en nog fijner maken van contentmanagementsysteem Umbraco. De eerste versie van de URL Tracker plugin stelden we al 11(!) jaar geleden ter beschikking, zodat elke developer ter wereld die met Umbraco werkt het gratis downloaden kan. Inmiddels zijn we al meer dan 375.000 downloads verder en staat de plugin steady in de top 10 van populaire downloads. WOOHAA!

Een uitkomst bij het publiceren van een nieuwe website

De URL Tracker komt ook van pas wanneer je een nieuwe website lanceert, op een nieuwe domeinnaam. Door de top 100 url's van de huidige website in de URL Tracker te plaatsen zorg je dat:

  • je bezoek landt op de juiste pagina
  • de in zoekmachines eerder opgebouwde waarde van de pagina blijft behouden

 

Wil je meer informatie over de URL Tracker?

Stuur een e-mail aan sjoerd.reijnen@infocaster.net

of download de URL tracker op Our Umbraco.org

 

Gebruiksgemak met de Infocaster plugin

In eerdere versies van het Umbraco-cms zat standaard geen URL Tracker. De plugin van Infocaster was daarmee een uitkomst voor elke ontwikkelaar. Nu we zijn aanbeland bij Umbraco 9, vind je eindelijk in de zogeheten 'core' van het contentmanagementsysteem een verwijstool. Verander je de url, dan zorgt Umbraco dat je toch op de goede pagina landt, ook al heeft die inmiddels een nieuwe url.

De Infocaster URL Tracker voor Umbraco 9 gaat nog een stapje verder. De plugin laat zien wat er op je website gebeurt: waar bezoek bijvoorbeeld op een foutpagina komt (404).

Redirects aanmaken en pagina’s uitsluiten

Je kunt meteen een redirect aanmaken voor de 404-pagina’s. En de pagina’s die logischerwijs misgaan, negeer je vanuit de plugin. Want als een bot probeert op je Umbraco-website binnen te komen door je pagina te bezoeken met /wp-admin (WordPress), dan hoef je dáár niks mee te doen. Ook is het mogelijk om een lijst met redirects te importeren of exporteren uit de URL Tracker.