2 min. leestijd

Content coach

Het onderhouden van content in grote verzamelingen op websites en kennisbanken is voor veel content editors een uitdaging. Deze inzichten hebben we opgedaan in de jaren dat we voor klanten werken die uitdagingen hebben om content te blijven updaten via Umbraco. Om de content editors te helpen en inzichten te bieden hebben we de Content Coach ontwikkeld. Dit is een applicatie die de content editor inzicht geeft over bezoekers aan webpagina’s sinds de laatste pagina update. Hierdoor zie je precies welke pagina's aandacht nodig hebben.


Binnen de Content Coach worden pagina's ingedeeld in vier categorieën Potentie, Succes, Archief en Gevaar. De pagina's die onder "Archief" vallen zijn verouderd en worden niet veel meer bekeken door bezoekers van de website. De pagina's die bijvoorbeeld onder "Gevaar" staan worden veel bezocht maar daar is de content niet recentelijk van bijgewerkt. Hierdoor kan het zijn dat bezoekers van de pagina mogelijk verouderde of onjuiste content zien en dat de pagina toe is aan een update. De content editor heeft dus inzicht in het bezoek aan de pagina's die aandacht nodig hebben en kan daarmee pro-actief pagina's die mogelijk niet interessant zijn, vanwege bv leeftijd van de pagina, toch actualiseren om de content beter aan te laten sluiten op de verwachtingen van de bezoekers aan de pagina op de website. Pagina's die veel worden bezocht en recentelijk nog zijn aangepast in het Umbraco CMS vallen onder de categorie "Succes". Tot slot zijn er nog recente pagina's waar niet zoveel op gekeken wordt, dit zijn pagina's die vallen onder "Potentie". Bij deze pagina's kan het zijn dat je met een SEA, social of e-mailmarketing campagne meer bezoekers naar de pagina leidt.

Door het indelen van de content in deze categorieën krijg je als content editor een beter beeld van de actualiteit content op je website. Door de inzichten van de Content Coach is het voor een content editor snel inzichtelijk te krijgen welke pagina's verouderd dreigen te raken en veel gelezen worden sneller ‘op de radar’ komen. Dit stelt de content editor in staat de website nog actiever up-to-date te houden.