• media lgnl3rki tone of voice content analyzer 2x.png casus image

Tone of voice content analyser

Let's brighten up your content

De schrijfstijl van je bedrijf structureel toepassen

De tone of voice is de stijl waarin een bedrijf of merk communiceert met de doelgroep. Dus letterlijk de stem van de organisatie. Het toepassen van één vaste toon in teksten en andere communicatievormen maakt de organisatie herkenbaar en is medebepalend voor het imago.

De tone of voice zorgt ervoor dat het publiek en bestaande relaties steeds worden aangesproken op dezelfde wijze, die aansluit bij de identiteit van het bedrijf.

Omdat er vaak meerdere personen werken aan content voor een organisatie, is het van belang dat er een consistente toon gebruikt wordt. Hiervoor hebben wij een Umbraco plugin ontwikkeld genaamd de Tone of voice Analyser (TOFCA) die het mogelijk maakt om tijdens het schrijven van content in het Umbraco CMS tips te krijgen over de content.

TOFCA analyseert teksten en zorgt ervoor dat deze voldoen aan een standaard. Het is mogelijk om zelf een schrijfstijl in te stellen op basis waarvan de analyse plaatsvindt. Wanneer uit de TOFCA analyse verbeteringen naar voren komen dan wordt dit getoond en kan de tekst aangepast worden. Dit zorgt ervoor dat je teksten altijd van goede kwaliteit zijn.

 

tofca_example