13 mei 2024 2 min. leestijd

Digitale leeromgevingen beschermd met Edu-V

Digitale onderwijsmiddelen en leeromgevingen? Daar hoort Edu-V bij. Als leverancier van digitale onderwijs- en leermiddelen is Infocaster vriend van Edu-V. De koppelingen die we bouwen voor grote en kleine spelers in het primair onderwijs voldoen aan de richtlijnen van Edu-V.


Veilig en eenvoudig gegevens uitwisselen

Binnen het primair onderwijs in Nederland worden digitale onderwijsmiddelen gebruikt. Scholen en leveranciers wisselen hiervoor gegevens met elkaar uit. Het is belangrijk dat het uitwisselen van gegevens op een veilige en eenvoudige manier kan. Binnen het Edu-V programma maken scholen en leveranciers hier onderling afspraken over.

Infocaster: thuis in de onderwijswereld

Met zo’n tien jaar aan gerichte ervaring op het gebied van onderwijs. Infocaster is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in dit domein. Voor grote en kleine spelers in het primair onderwijs ontwikkelen we koppelingen die voldoen aan de richtlijnen van Edu-V en Basispoort.

Voorbeelden van digitale leeromgevingen die we ontwikkelden:

Vriend van Edu-V

Als vriend van Edu-V denken we op regelmatige basis mee in de klankgroep van Edu-V. Zo adviseren we op het gebied van technische ontwikkeling en trends.

Gratis adviesgesprek

Ben je als onderwijspartij of uitgever op zoek naar een betrouwbare ontwikkelaar voor jouw digitale leeromgeving? Twijfel je of je digitale onderwijsmiddelen veilig gegevens uitwisselen? Neem contact met op met Remko Wijnbergen via educatie@infocaster.net. Het eerste adviesgesprek is gratis.

Edu-V is volop in ontwikkeling. De grote stappen van dit moment:

 • PKI staat voor Public Key Infrastructure for the Dutch government en is een root-certificaat dat vanuit de overheid gegeven wordt. Dit vertrouwde certificaat is de de hoogste autoriteit in de certificaat-hiërarchie.

  Het PKI-certificaat is een extra vorm van beveiliging, vereist door Edu-V. Het wordt bijvoorbeeld ingezet bij het uitwisselen van examenresultaten. In samenwerking met de Resultaten API kunnen leveranciers de resultaten van leerlingen met elkaar uitwisselen op een veilige manier.

 • De Consent API wordt gebruikt om persoonsgegevens uit te wisselen waar, vanuit een onderwijsinstelling, toestemming nodig voor is. De onderwijsinstelling heeft de regie op welke gegevens uitgewisseld mogen worden en met wie.

 • De Catalogus API zorgt dat scholen inzicht hebben in de kenmerken van leermethodes.
  Data zoals:

  • Is het fysiek of digitaal
  • Beschrijving
  • Doelen
  • Hoe wordt de leermethode aangeleverd

  Wanneer leermethodes zijn aangeschaft wordt deze Catalogus API ook gebruikt om door te linken naar digitale leermiddelen.