Modern in de cloud met Microsoft Azure

Wanneer een webapplicatie gemaakt is, moet deze natuurlijk ook op het web te vinden zijn. Stabiel en snel. Dat gebeurt met hosting. Onder hosten wordt verstaan dat een server de site, en alles dat daarbij hoort, 24/7 online beschikbaar stelt voor bezoekers. Bij Infocaster gebruiken we hiervoor Microsoft Azure.


Microsoft Azure

Microsoft Azure is een public cloud die de kracht van IaaS, PaaS en SaaS combineert. Dat maakt het de 'go-to' public cloud voor ontwikkelaars en organisaties. Applicaties bouwen, beheren en eindeloos opschalen, moeiteloos en veilig. Dat is waarom Infocaster Microsoft Azure gebruikt.

Gegevens veilig in Azure

Je gegevens zijn veilig bij Microsoft Azure. Al je data, applicaties en klantgegevens staan op servers in de Microsoft datacenters. Met Azure bezit en controleer jij de verzameling, het gebruik én de distributie van jouw klantgegevens. Wie er toegang heeft en onder welke voorwaarden bepaal je zelf.

Microsoft maakt je klantgegevens die gehost worden op Azure nooit bekend aan een overheids- of justitiële instantie, behalve als je dat zelf toestaat of het wettelijk verplicht is. Wereldwijd gebeurde dat slechts een paar keer, rondom strafrecht of (inter)nationale veiligheid.

Voordelen van hosting in Microsoft Azure

  • Compliant aan meer dan 70 standaarden zoals AVG en ISO27001;
  • Combinatie van IaaS, PaaS en SaaS;
  • Mogelijkheid om eindeloos te schalen;
  • Premium opslagmogelijkheden;
  • Datacenters in de buurt van je publiek en volgens Europese privacy-wetgeving;
  • Makkelijk applicaties bouwen en beheren;
  • Data verzamelen en analyseren.

Microsoft Azure heeft de hoogste security standaards in de IT-business. Als eerste cloud platform voldeed Azure aan de internationale standaard voor cloud privacy, ISO 27018. Geavanceerde beveiligingstechnologieën helpen om bedreigingen in real time te analyseren, verdachte gebruikers- en apparaat-activiteiten op je netwerk te identificeren én erop te reageren.


Automatisering met azure functions

De online wereld is altijd in beweging. Hoe zorg je dat jouw systeem altijd op de hoogte is van de nieuwste informatie? Door processen te automatiseren, nemen we onze klanten de zorg uit handen en regelen wij dat alle informatie op het juiste moment op de juiste plek staat.

Azure functions zijn een beetje zoals je smart home. Bijvoorbeeld: Als ik mijn huis verlaat, dan wil ik dat de verlichting uit gaat. Dat is de essentie van azure functions. Met dit gebeurtenis-gedreven systeem houden wij de systemen van onze klanten in de gate. Dat kan op veel verschillende manieren. Het kan zo simpel zijn als: "X moet gewoon elke zaterdag om 12 uur 's nacht's worden uitgevoerd" of "Als ik deze data opstuur, dan moet dat verwerkt worden middels dit proces". Als we nu deze eenvoudige bouwstenen combineren, dan krijgen we een dynamisch systeem dat super makkelijk al je data kan verwerken.